'Het was zó slecht, ik heb de tv uitgezet', Willy van de Kerkhof kon slechte spel PSV niet aanzien

8 november 2019 om 09:43 • Aangepast 9 april om 15:56
nl
Een diepe zucht. Willy van de Kerkhof kon donderdagavond het spel van PSV niet meer aanzien. "Het was zó slecht, ik heb de tv uitgezet", zegt Willy na de vijfde wedstrijd op rij die PSV niet wist te winnen. De Eindhovenaren liepen in de Europa League tegen het Oostenrijkse LASK Linz opnieuw tegen een nederlaag aan: 4-1.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

"Hoe wij ook verdedigen, dat kan gewoon niet", foetert Willy vrijdagmorgen in het radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant. "Die Oostenrijkse spits kan tussen twee PSV-verdedigers twee keer vrijuit inkoppen. Waar zijn we mee bezig? Het was niet mijn avond."

René deelt de mening van zijn broer over het matige verdedigen. "We zijn wéér vernederd. Ook onze keeper Jeroen Zoet mag van mij een keer op de bank. Hij is echt uit vorm. Ik ben alleen bang dat we op dit moment geen goed alternatief hebben."

Wachten op privacy instellingen...

Mouwen opstropen
Volgens Willy moeten de spelers in dit soort situaties de mouwen opstropen. "Kijk naar Feyenoord, daar gaat het ook niet goed. Maar die spelers tonen tenminste inzet. PSV wil te mooi voetballen. We missen gewoon kwaliteit. Je moet eerst de duels winnen, anders win je nooit een wedstrijd", vindt Willy die in 'zijn tijd' menig duel op het middenveld winnend afsloot.

LEES OOK: 'PSV zakte in de tweede helft door de ondergrens', Eindhovenaren winnen opnieuw niet

Dramatisch
René zoekt de oplossing voor de huidige malaise in een andere speelstijl. René: "Vijf in plaats van vier verdedigers, een versterkt middenveld en één of twee spitsen. Eerst achterin een basis leggen om de boel weer op orde krijgen." Willy vult aan: "Tegen LASK Linz hebben we drie goals weggegeven. Misschien moeten we één op één gaan verdedigen, maar op dit moment is het verdedigend dramatisch."

Willem II in goede doen
Zondag staat voor PSV de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. René voorziet een zware pot. "Willem II is in goede doen, PSV doet het niet goed. Misschien moeten we verdedigend spelen en op een counter loeren. Hopelijk zijn Malen en Bergwijn weer fit."

Willy is stelliger. "Ik ben blij met een gelijkspel, maar eigenlijk moet je als topploeg daar drie punten in de wacht slepen." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!