Heeft het CDA zijn eigen gedeputeerden in de afgrond geduwd? 'Wij staan achter onze boeren'

10 november 2019 om 10:01
Statenlid voor het CDA Tanja van de Ven-Vogels zegt zich te realiseren dat het mede door de motie van het CDA komt dat de twee eigen gedeputeerden zijn opgestapt. “Wij zijn zij-aan-zij gaan staan met onze agrariërs”, antwoordde ze tegenover het NOS Journaal, “en achter de samenleving van Brabant.”
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

“In onze motie staat dat we voor een uniform landelijk stikstofbeleid willen gaan, dat staat niet in het coalitieakkoord." De partij eist dat de datum van 1 april, waarop de boeren een vergunning moeten aanvragen om aan de strengere Brabantse milieu-eisen te voldoen, van tafel gaat. De andere coalitiepartijen willen dit niet.

Omdat de gedeputeerden Marianne van der Sloot en Renze Bergsma het bestuursakkoord van de Brabantse coalitie hebben ondertekend en hun partij dat niet meer ondersteunt, besloten zij de handdoek in de ring te gooien. Ze konden het CDA-standpunt niet verenigen met hun rol van gedeputeerde.

In de afgrond
Op de vraag of het CDA zijn eigen gedeputeerden nu in de afgrond heeft geduwd, gaf Van de Ven-Vogels een ontwijkend antwoord. “Wij zijn zij-aan-zij gaan staan met onze agrariërs en achter de samenleving van Brabant.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...