Jaarvlag rolt van Sint Jan, het carnavalsjaar in Oeteldonk is geopend

DEN BOSCH - Het is maandagmorgen en koud buiten, maar dat weerhield de inwoners van Oeteldonk niet om de straat op te gaan voor de officiële start van het carnavalsseizoen. Op De Parade stond een grote menigte die om 11.11 uur massaal luidkeels het volkslied 'O pronkjuweel van heel deez’ aard' zong.

'Burgervaojer' Peer van den Muggenheuvel presenteerde na het volkslied de jaarvlag, die vanaf de toren van de Sint Jan naar beneden werd gerold. Dat ging niet zo soepel door de stevige wind die door Oeteldonk waaide. ''Windkracht elf", grapte de burgemeester.

''Vandaag staakt Den Bosch, er wordt niet gewerkt. Vandaag viert de hele stad feest'', sprak Van den Muggenheuvel voor een bomvol plein. Volgens de organisatie van het feest mag dit jaar een speciale editie verwacht worden, met meerdere verrassingen op de agenda.

Het Volkslied en hijsen van de vlag is de officiële opening van het seizoen, maar het feest begon al eerder maandagmorgen. De echte vroege vogels konden op meerdere plekken in de binnenstad terecht voor stevig ontbijt met 'worstebrooikes, sneekes meej spek en un bekse koffie'.

LEES OOK: Kijk hier de start van het carnavalsseizoen terug

De viering van de elfde van de elfde is in de afgelopen jaren flink gegroeid in Den Bosch. Dat begon in 2010 toen er voor het eerst serieuze aandacht voor was. Voor die tijd gold Het Kwekfestijn als de feestelijke opening van carnaval. Sinds 2011 wordt er groot uitgepakt op 11 november in Den Bosch.

Veel muziek tijdens de Elfde van de Elfde (Foto: Omroep Brabant)

Meer over dit onderwerp:
OETELDONK CARNAVAL ELFDE VAN DE ELFDE DEN BOSCH