Vijf nieuwe tips over zwartrijder die conductrice (63) bewusteloos sloeg op station Breda

13 november 2019 om 10:35
Conductrice bewusteloos geslagen (foto: Bureau Brabant).
Conductrice bewusteloos geslagen (foto: Bureau Brabant).
Er zijn vijf nieuwe tips binnengekomen over de zwartrijder die eind september op station Breda een conductrice bewusteloos sloeg. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Bij een van de tips werd een naam genoemd, 'maar het heeft niet geleid tot een doorbraak in het onderzoek'.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door

De zaak kreeg dinsdagavond aandacht in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Daarna zijn volgens een woordvoerder vijf nieuwe tips binnengekomen. Eerder werd in het programma Bureau Brabant de zaak besproken. Dat leverde slechts één tip op.

Op hoofd geslagen
Het slachtoffer werd op zaterdag 28 september te grazen genomen. Dat gebeurde nadat de internationale trein van Brussel naar Amsterdam op station Breda was gestopt. De conductrice stapte rond halfzeven uit voor een korte pauze toen een man haar van achteren op haar hoofd sloeg. Ze raakte meteen bewusteloos.

De dader was eerder in de trein door de vrouw betrapt op zwartrijden: hij bleek geen geldig treinkaartje bij zich te hebben. De man beledigde hierop de conductrice, die zijn treinkaartje afnam en vertelde dat hij in Breda een nieuw kaartje moest kopen.

Tackel
Daarop verliet ze de coupé, maar ze had er geen rekening mee gehouden dat de man op het station in Breda verhaal zou halen. Toen hij haar had neergeslagen, vluchtte hij het station uit. Onderweg probeerde een treinpassagier hem vergeefs te tackelen.

Wachten op privacy instellingen...