Pegida komt zaterdag niet naar Eindhoven omdat ze niet naast KOZP mogen demonstreren - Omroep Brabant

Pegida komt zaterdag niet naar Eindhoven omdat ze niet naast KOZP mogen demonstreren

13 november 2019 om 13:03
nl
Pegida ziet af van een geplande demonstratie tijdens de sinterklaasintocht in Eindhoven, komende zaterdag. De anti-islambeweging die voor behoud van zwarte piet is, mag van de gemeente niet naast tegenstanders van zwarte piet staan. Volgens Pegida-voorman Edwin Wagensveld heeft het daarom geen zin om te protesteren.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft dinsdag vijf demonstraties van voor- en tegenstanders van zwarte piet goedgekeurd. Alle groepen moeten volgens de burgemeester aan strikte voorwaarden voldoen. Zo staan alle actiegroepen op een andere plek en moeten ze op die plek blijven.

Wagensveld laat via Twitter weten geen begrip te hebben voor het besluit van burgemeester Jorritsma om voor Pegida een andere demonstratieplek aan te wijzen dan voor Kick Out Zwarte Piet (KOZP).

De woordvoerder zeg dat het geen zin heeft om te protesteren in het aangewezen vak, zo'n kilometer verwijderd van de plek waar de anti-pietbeweging moet gaan staan. De anti-islambeweging geeft aan dat er wel andere acties komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.