Het was muisstil in trein die door zwaarbewapende agenten werd doorzocht: 'We mochten niet bewegen'

14 november 2019 om 20:17
nl
Zwaarbewapende agenten in de trein. Treinreizigers die hun handen omhoog moesten doen en niet mochten bewegen of lachen. Het was geen alledaagse reis voor de mensen die in de trein zaten die werd stilgezet op het station van Eindhoven vanwege een grote zoekactie naar een verdachte man. Marc Cabret zat in de bewuste trein. “Het was muisstil in de coupé”, vertelt hij.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De trein kwam rond tien voor half zes binnen op het station van Eindhoven. “Ons werd toen verteld dat we de trein niet mochten verlaten”, zegt Marc. In de trein werd omgeroepen dat de passagiers moesten blijven zitten en dat de politie onderweg was. “Dat duurde ongeveer een half uur. Toen kwamen er zwaarbewapende agenten de coupé binnen. Iedereen moest zijn handen omhoog doen en we mochten niet bewegen of lachen.”

De agenten bekeken alle passagiers en vertrokken na een minuut of vijf weer. “We moesten nog even wachten en mochten de trein daarna verlaten.”

'Bizar'
Ook Eefje zat in de trein die stil werd gezet. Zij zag ook dat zwaarbewapende mannen alle passagiers in het treinstel bekeken. “Het was best bizar allemaal”, zegt ze.

Marvin Smulders zat in een andere trein die op perron 3 arriveerde. Vanaf dat perron zag hij hoe agenten met honden rondliepen op perron 1. “Alle passagiers werden vervolgens weggestuurd. Beneden hebben we een tijdje staan wachten.”

Daar zag Marvin hoe de politie de verdachte uiteindelijk arresteerde. “De verdachte liep rustig mee in de mensenmassa. Een agent zag hem en hield de man staande. Daarna kwam er meteen een arrestatieteam.” Van chaos was volgens Marvin geen sprake. “Het ging eigenlijk heel rustig allemaal.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.