‘Godfather’ van de Brabantse onderwereld Martien R. verdacht van drugssmokkel

15 november 2019 om 15:18
Doorzoeking op het kamp in Oss. (Archieffoto)
Doorzoeking op het kamp in Oss. (Archieffoto)
Martien R. wordt verdacht van drugssmokkel. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. R. werd woensdag opgepakt tijdens 'Operatie Alfa', een grootschalige politie-actie tegen de criminele familie uit Oss. Ook zijn zoon Anton en broer Toon werden opgepakt. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het vervoer van honderd kilo van de drug MDMA en diefstal van een vrachtwagen met oplegger en container. De mannen blijven voorlopig in de cel.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door

Het OM ziet Martien R. als leider van een criminele organisatie, waarin de twee andere familieleden ook 'hoofdrolspelers' zijn. "We denken dat op dit kamp criminele plannen werden beraamd. Om die reden hebben we uitgebreid gezocht", aldus het OM.

Drugshandel
De kopstukken van de criminele familie houden zich volgens politie en justitie onder andere bezig met grootschalige drugshandel. Volgens het OM zou Martien R. één keer ruim 1500 kilo cocaïne en één keer ruim 300 kilo cocaïne hebben ingevoerd.

Martien R. zou in de afgelopen jaren bij diverse grote zaken betrokken zijn geweest, maar hij werd in de meeste gevallen vrijgesproken. Of hij kwam er met een lichte straf vanaf. Of zaken werden niet verder vervolgd omdat de kans op een veroordeling te klein was. Hij zou meerdere aanslagen, liquidaties en pogingen daartoe op zijn naam hebben staan. Ook is hij een bekende in de drugswereld.

Wachten op privacy instellingen...

Groot politieteam
Een woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss, waar R. woont, werd woensdag door de politie hermetisch afgesloten voor onderzoek. Aan de inval deden 400 agenten, militairen en mensen van justitie mee. Alle bewoners moesten het terrein verlaten en kregen elders onderdak aangeboden. Aan het begin van de avond mochten de meeste bewoners weer terug.

Niemand wilde reageren op de nieuwsfeiten. "We willen met rust gelaten worden", zei een bewoner tegen Omroep Brabant.

Het onderzoek op het woonwagenkamp was vrijdag aan het einde van de dag klaar. Er zijn grote hoeveelheden drugs en geld gevonden. Ook zijn op het woonwagenkamp meerdere verborgen ruimtes in de grond gevonden met daarin zware wapens. De ruimtes hadden camerabewaking.

 

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...