Jonge techneuten maken zelf lichtkunstwerk voor GLOW

15 november 2019 om 11:06
Omroep Brabant
Lichtkunst maken tijdens de Hack Glow.
Omroep Brabant
Het publiek test de lichtgestuurde spelletjes.
1/2 Lichtkunst maken tijdens de Hack Glow.
Brainstormen, klussen, bouwen en programmeren. Veertien jongeren vierden donderdag hun eigen editie van GLOW met de Hack Glow. Talentvolle techneutjes van 9 tot 17 jaar oud die hun eigen lichtkunst laten zien in een zeecontainer in de Eindhovense binnenstad, pal naast het PSV-stadion.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Vier jaar geleden was de hackaton Hack Glow voor het eerst. "Het zijn jongeren die gek zijn van techniek", zegt Fleur Besters, organistor van de Hack Glow. "Ze zijn heel veelzijdig en draaien nergens hun hand voor om. Ze timmeren, programmeren, bouwen, solderen en lassen, alles wat je nodig hebt om lichtkunst te maken."

Spelletjes
De jongeren sloten zich twee dagen lang op om creatief helemaal los te gaan. De jonge uitvinders maakten twee lichtgestuurde spelletjes, waar ze zelf ook echt mee aan de slag kunnen. Het resultaat is nu te zien in de container op de Frederiklaan. "Bij het officiële evenement is het heel veel kijken, maar hierbij draait het erom dat ze iets maken wat ze zelf ook daadwerkelijk zouden willen doen", zegt Besters.

De 14-jarige Tijn doet voor het eerst mee als Glow-hacker en hij is heel enthousiast. "Ik heb geen idee hoe het ging, maar ik vind het echt supertof!"

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...