Marcel Fränzel waarnemend burgemeester Sint Anthonis: 'Veel ervaring met herindelingen'

15 november 2019 om 13:37
nl
Marcel Fränzel is per direct aangesteld als waarnemend burgemeester van Sint Anthonis. Hij volgt Marleen Sijbers op die vorige week haar afscheid aankondigde omdat ze te weinig ruimte voelde om haar taak als burgemeester goed te kunnen uitoefenen.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft met de fractievoorzitters en leden van B en W overlegd. Daaruit bleek dat er inderdaad geen draagvlak is om samen met Sijbers verder te gaan.

Verzoek CDA-fractie
Tijdens het overleg is het verzoek van de CDA-fractie besproken om een onderzoek in te stellen naar de bestuurscultuur in de gemeente. Fränzel heeft nu de opdracht gekregen om 'alles te doen wat nodig is om te komen tot goede, werkbare bestuurlijke verhoudingen in de gemeente'.

Daarnaast moet hij de toekomstige fusie met de gemeenten Boxmeer en Cuijk tot de nieuwe gemeente Land van Cuijk in goede banen leiden.

Ervaring met herindelingen
Als burgemeester heeft Marcel Fränzel ruime ervaring met herindelingen. Hij was van 2002 tot 2013 burgemeester van Woensdrecht. Hij was extern voorzitter bij de fusie van Aalburg, Werkendam en Woudrichem tot de gemeente Altena. Daarna was hij waarnemend burgemeester in Veghel, dat opging in de nieuwe gemeente Meierijstad, waarvan hij ook waarnemend burgemeester werd. Daarna volgden Oosterhout en de gemeente Altena.

LEES OOK:

Marleen Sijbers vertrekt als burgemeester van Sint Anthonis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.