Hoge nood in Gemertse keuken, restaurant Kastanjehof zonder souschef met kerst

15 november 2019 om 19:56
nl
Paniek in de keuken van het Gemertse restaurant Kastanjehof. De souschef nam ontslag. Al op 1 december gaat-ie weg. Chef-kok Guust Mortier was ten einde raad, want hoe moest het nu met kerst?
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

“We zitten ramvol met de feestdagen. Er komen hier dan zo’n 180 mensen eten. Dat red ik nooit in mijn eentje.” Guust besloot zijn radeloosheid met iedereen te delen op Facebook.

Wachten op privacy instellingen...

Wie komt Guust helpen, was de noodkreet, ondersteund met een foto van een enorme puinhoop in de keuken. Een bijzondere sollicitatieprocedure, "maar het werkt", zegt Guust. Gelukkig stroomde de hulp toe. Er hebben zich al een aantal bureaus gemeld die koks willen leveren, maar er zijn ook mensen geweest die hebben gezegd dat ze zelf willen komen helpen.

Lat ligt hoog
“Ik ben weer een gelukkig mens”, zegt Guust nu de stofwolken van de paniek wat zijn neergedaald. “Ik heb al interessante aanbiedingen gehad, maar ik leg de lat hoog. Ik zoek mensen die binnen een paar uur zijn ingewerkt zodat ze hier volop kunnen meedraaien.

Op het kerstmenu staan met hert, griet en kalfstartaar met coquilles. En daar moet de inval-souschef zijn of haar hand niet voor omdraaien.

Prachtige kerst
Guust zit al jarenlang in de horeca, maar een paniek als deze had-ie nog niet eerder meegemaakt. “De mensen die gereserveerd hebben, kunnen gerust zijn, de hertenbiefstuk op Eerste Kerstdag gaat niet mislukken. Het wordt een prachtige kerst”, lacht Guust.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.