Marktplaatsovervallers die dure Rolex buitmaakten in Helmond, vallen door de mand

15 november 2019 om 16:02
nl
Drie mannen uit Beverwijk in Noord-Holland zijn opgepakt voor een gewelddadige woningoverval in Helmond eerder dit jaar. Dat meldt de politie vrijdag. Het trio maakte onder dreiging met een pistool een dure Rolex buit.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

De overvallers liepen deze week tegen de lamp toen ze het kostbare uurwerk probeerden te verkopen aan een juwelier, die doorhad dat het gestolen was. De Beverwijkers zijn 24, 25 en 26 jaar oud. Twee van hen werden door de politie opgepakt maar zijn sindsdien vrijgelaten. Ze worden nog wel verdacht. De 25 jarige verdachte meldde zich later zelf op het politiebureau. Hij wordt binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het rovende drietal stond bekend als de 'Marktplaatsovervallers'. Zij zagen in februari dat een gezin in Helmond op het online platform een horloge ter waarde van enkele duizenden euro's aanbood. De bewoners van het huis aan de Dennehoutstraat hadden een afspraak gemaakt met wat later een van de drie overvallers bleek te zijn. In de woning werd het stel, waar hun kinderen bij waren, bedreigd met een vuurwapen.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.