'Sinterklahaas!', de mooiste foto's van de intocht in Eindhoven

16 november 2019 om 16:32
nl
'Sinterklahaas!' Duizenden kinderen en hun ouders verwelkomden de Goedheiligman en zijn Pieten zaterdag in Eindhoven. De Sint arriveerde met zijn boot vol pakjes en een compleet Pietenorkest. Een muzikaal en vrolijk onthaal, waarbij de mandarijnen je om de oren vlogen. Bekijk de fotoserie.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het gezelschap arriveerde een tikkeltje laat, maar dat kwam omdat er een belangrijke sleutel was verdwenen. Hij bleek te zijn verstopt door Boevenpiet. Gelukkig kwam de sleutel na een zoektocht tevoorschijn en kon de pakjesboot gewoon de haven invaren.

Glittergouden Piet
Met heel veel dansende pieten om zich heen schudde de Sint vervolgens tientallen kinderhandjes. Veel pieten hadden dit jaar een kleurtje: groen, roze en zelfs glittergoud.

'Daar blijven wij niet voor thuis'
Het was flink druk bij de intocht. Rijendik stond het op de kade van de Kanaaldijk Noord, waar het Spaanse gezelschap aankwam. Klaarblijkelijk hadden niet veel mensen zich iets aangetrokken van alle voor- en tegenstanders van Zwarte Piet die vooraf hadden aangekondigd te zullen demonstreren bij de intocht.

"Nee hoor, daar blijven wij niet voor thuis", aldus een vader. "We staan neutraal in de hele Zwarte Pieten-discussie. Het opzoeken doen we niet, maar hier bij de haven staan we ieder jaar en is de sfeer goed. Dus voor ons weer een ouderwets Sinterklaasfeestje."

 

Uiteindelijk werd er ook weinig gedemonstreerd in Eindhoven. Zowel actiegroep Pegida als Kick Out Zwarte Piet liet eerder deze week af te zien van hun protest. Alleen in Woensel was er een demonstratie door voorstanders van Zwarte Piet. En die verliep rustig.

Fotoserie
Onze fotografe was ook bij de Sinterklaasintocht. De fotoserie bekijk je hier.

 

Wachten op privacy instellingen...

Na een welkomstwoord van loco-burgemeester Marcel Oosterveer en de kinderburgemeester, gevolgd door een paar liedjes, klom de Sint op zijn paard, waarna de stoet richting het 18 Septemberplein in de Eindhovense binnenstad ging.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.