GLOW zit er weer op, 770.000 bezoekers vergaapten zich dit jaar aan lichtkunstwerken - Omroep Brabant

GLOW zit er weer op, 770.000 bezoekers vergaapten zich dit jaar aan lichtkunstwerken

17 november 2019 om 10:00
nl
GLOW Eindhoven trok de afgelopen tien dagen 770.000 bezoekers. Dat zijn er 20.000 meer dan vorig jaar. De organisatie spreekt van een 'ongekend' succes. Op social media werden weer massaal plaatjes gedeeld van de lichtkunstwerken. Omroep Brabant zette vier pareltjes op een rijtje.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Populair bij het publiek waren de Zonnebloemen voor Van Gogh, door Hugo Vrijdag. In 2020 zijn de 69 lichtgevende bloemen te bewonderen in Amsterdam, maar ook in het Chinese Nanjing. Op Instagram straalden ze de afgelopen anderhalve week al uitbundig. Een bezoekster schrijft bewonderend over het lichtkunstwerk. Ook de details hebben haar blij gemaakt: "Er zijn geluiden van krekels en zwaluwen rond de bloemen, die me aan mijn jeugd op de boerderij deden denken."

Wachten op privacy instellingen...


Ook het werk Colour Symphony van Jan Fabel, Dirk van Poppel en Erwin Steijlen bereikte op social media al een flink internationaal publiek. In het Russisch geeft een bezoekster aan dat het werk haar favoriet was. Wellicht is ze hierin niet helemaal objectief, ze voegt eraan toe dat haar man werkt bij het bedrijf Signify, dat meewerkte aan het project.

Wachten op privacy instellingen...


Een derde bezoekster is lyrisch over het werk Diving in the Sea of Colours van Daniel Margraf. Ze schrijft dat ze werd 'weggeblazen' door de kleurenmix van het 'surrealistische megakleurige' werk.


En deze post willen we je ook niet onthouden. In de post wordt geschreven over 'zomaar een straathoek in Eindhoven, in een kleurrijke wereld getransformeerd'.

Wachten op privacy instellingen...

Nog steeds geen genoeg gekregen van de lichtkunst? Onze eigen fotograaf maakte tijdens het eerste weekend van GLOW 2019 een uitgebreide fotoreportage, die vind je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone