Jongens en man aangehouden voor verdwijning van loodgieter Johan van der Heyden

17 november 2019 om 16:23
nl
De politie heeft vrijdag twee jongens aangehouden in verband met de verdwijning van de Belg Johan van der Heyden. Omdat ze minderjarig zijn vertelt de politie niet waar ze wonen en hoe oud ze zijn. Er is ook een man van 30 aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de zaak.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De loodgieter verdween op 2 juni vanuit zijn huis in Lint in België en sindsdien is hij spoorloos. Het onderzoek in België leidde naar Nederland. Er wordt van uitgegaan dat de man naar ons land is gereden. De Belgische politie houdt er rekening mee dat zijn lichaam in stukken is gesneden.

De 30-jarige verdachte werd in de nacht van zaterdag op zondag in een huis in Hoogerheide aangehouden door een arrestatieteam. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Meer informatie over de twee jongens geeft de politie niet. De politie kwam pas zondagmiddag met de aanhoudingen naar buiten.

Zes mensen vast
Er zijn nu in Nederland vijf mensen aangehouden voor deze zaak. Eerder werden al twee vrouwen uit Steenbergen aangehouden. Zij zitten nog vast. Ook in België zit nog één vrouw vast voor mogelijke betrokkenheid bij de vermissing.

Begin deze maand werd er nog door speurhonden in de buurt van Steenbergen naar hem gezocht. Ook werd er een buurtonderzoek gedaan en kreeg de politie nieuwe informatie. Een van de tips ging over de witte bus, een Peugeot Boxer, van Johan. Deze zou aan de Schansdijk in Steenbergen hebben gestaan, voordat de auto leeg in Den Bosch werd teruggevonden.

Voor de gouden tip ligt een beloning van 15.000 euro klaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.