Supporter FC Den Bosch bracht geen Hitlergroet, concludeert Openbaar Ministerie na onderzoek

21 november 2019 om 09:43
Een supporter van FC Den Bosch heeft zondag tijdens de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior geen Hitlergroet gebracht. Tot die conclusie komt het Openbaar Ministerie donderdag na het bestuderen van de beelden. Volgens justitie gaat het om een wegwerpgebaar.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Justitie heeft ook niet kunnen vaststellen dat de wegwerpgebaren gepaard gingen met discriminerende uitingen richting Ahmad Mendes Moreira, de speler van Excelsior. De man ontkent met klem dat er sprake zou zijn geweest van discriminatie. Hij wordt niet verder verdacht, laat justitie weten.

Racistische uitingen
Eerder liet het Openbaar Ministerie al weten dat de racistische uitingen, oerwoudgeluiden en zwartepietliedjes die afgelopen zondag klonken vanaf de tribune van FC Den Bosch mogelijk strafbaar zouden zijn.

Over eventuele aanhoudingen kon justitie nog geen mededelingen doen. Met name het linken van de discriminerende teksten aan de juiste personen zou problemen opleveren. In het verleden zijn er veel soortgelijke zaken geseponeerd. Verder onderzoekt de uitspraken van FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven aan het adres van Excelsior-speler Moreira. Hij noemde de voetballer 'een zielig mannetje'.

De wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior werd zondag door scheidsrechter Gerrets na een half uur stilgelegd vanwege racistische geschreeuw aan het adres van Ahmad Mendes Moreira, speler van Excelsior. De speler van de Rotterdamse ploeg was zeer ontdaan door de uitingen. De wedstrijd is nog wel uitgespeeld.

Wachten op privacy instellingen...