Actievoerders toveren platanen die gekapt moeten worden om tot kunstwerkjes [FOTO'S]

DEN BOSCH - De bewoners van de Boschveldweg in Den Bosch blijven strijden voor het behoud van hun platanen in de straat. 34 bomen moeten plaats maken voor een nieuwe trillingswand langs het spoor. Die moet ervoor zorgen dat de vele goederentreinen geen schade veroorzaken aan de huizen. Het plan voor de kap van de bomen stuit op verzet van de buurtbewoners, die wekelijks op een ludieke manier protesteren door de bomen steeds verder te versieren.
Foto: Jan Peels

Het protest begon met een paar mooie strikken om de bomen die niet gekapt mogen worden. Iedereen weet zo meteen om welke bomen het gaat. Met rechts de ode van buurtbewoonster Janine, die staat voor de verbinding met elkaar en met de platanen

Foto: Jan Peels

Een ode aan de bomen door initiatiefnemer Loes Wouters. "Hier waak ik, blijf er af!"

Foto: Jan Peels

Dit zijn versierselen van Dia, één van de buurtbewoners. Ze heeft overal vlaggetjes opgehangen die staan voor de vele nationaliteiten op de Boschveldweg.

Foto: Jan Peels

'Nee' tegen de kap in alle talen, gemaakt door beeldend kunstenaar Marian van Esch.

Foto: Jan Peels

De ode van beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk. De riempjes zijn verzameld in de wijk en bij betrokkenen, de aap staat voor de natuur. "Met z'n allen houden we de kap tegen, met de riemen vast", is de boodschap.

LEES OOK:

Trilwand bij het spoor mag niet ten koste gaan van platanen in Den Bosch: 'De longen van de wijk'

Meer over dit onderwerp:
DEN BOSCH BOSCHVELDWEG PLATANEN BOMEN