Jongens (15) opgepakt voor beschieten van treinen met balletjespistolen

22 november 2019 om 22:40
De politie onderzoekt het raam van de trein. (Foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties)
De politie onderzoekt het raam van de trein. (Foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties)
De politie heeft vrijdagavond twee 15-jarige jongens uit Dorst en Breda opgepakt voor het beschieten van twee treinen. Ze werden gevonden na een tip van een getuige in Dorst. De jongens waren in het bezit van balletjespistolen met metalen balletjes. De ouders van de twee jongens zijn op de hoogte van de arrestatie van hun zoons.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Een getuige sprak politieagenten aan die diverse spoorwegovergangen aan het onderzoeken waren. Hij tipte hen dat er verderop twee jongens liepen met pistolen.

Ze worden ervan verdacht dat ze vrijdagavond twee treinen in de buurt van Breda hebben beschoten. Bij de ene trein sneuvelden vijf ramen, bij de andere één raam. Niemand raakte gewond.

Reactie Depla
Burgemeester Paul Depla laat op Twitter weten dat hij blij is dat de verdachten zijn opgepakt. "Dank aan alerte getuige en daadkracht politie. Blij dat we nu waarschijnlijk ook aard van incident kennen", zegt hij.

De ene trein was onderweg richting Rotterdam en werd in Breda stilgezet. De andere trein was onderweg naar Eindhoven. Pas daar werd de beschieting opgemerkt nadat een passagier bij de conducteur meldde dat het raam kapot was. Volgens getuigen zouden er ook gaten in het metaal van de rijtuigen en gaten in de locomotief van een van de treinen zitten.

De passagiers die in de getroffen treinen zaten, zijn overgestapt in een andere trein en naar hun eindbestemming gebracht.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...