Supporters van FC Den Bosch weren van M-Side, overweging waard volgens voorzitter Schouten

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft nog niet overwogen om fans van de M-Side van stadion De Vliert de toegang te ontzeggen. Jan-Hein Schouten, voorzitter van de Bossche eerste-divisieclub, vindt dit 'misschien wel een suggestie'.

Met dit drukmiddel zou mogelijk sneller dan nu het geval is duidelijk worden welke supporters in dit tribunevak afgelopen zondag een speler van Excelsior racistisch bejegenden.

Suggestie van Pauw
De suggestie kwam van Jeroen Pauw tijdens zijn tv-programma. Schouten was hierin te gast. Hij zei niet meteen nee toen de presentator dit opwierp. Volgens Schouten was deze suggestie hem niet eerder voorgelegd en evenmin bij hem opgekomen.

“We kunnen dit, maar ik vind het wel ver gaan. De goeden zouden zo onder de kwaden lijden. Maar feit is wel dat we allemaal rechtvaardiging willen”, aldus de Bossche voorzitter, die overigens nog niet van de politie of het Openbaar Ministerie heeft gehoord of er al mogelijke daders in beeld zijn. Hij zei verder dat er deze week ook geen andere, harde maatregelen zijn besproken om op zo'n manier af te dwingen dat er namen worden genoemd van de fans die Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira beledigden.

FC Den Bosch maakte met een boodschap op de shirts een statement tegen racisme. (Foto: Henk van Esch)

Beveiliging voor Schouten
Schouten was eerder op de avond bij de uitwedstrijd van zijn ploeg tegen FC Den Bosch. Tot zijn verrassing, zo zei hij in Pauw, werd hij beveiligd. “Dat was niet nodig”, aldus Schouten.

De spelers van zijn team voetbalden in een speciaal shirt. Op de voorkant had de naam van Schouten Nelissen plaats gemaakt voor de tekst 'Samen tegen racisme' en aan de achterkant - onder het rugnummer - stond de tekst eveneens.

FC Den Bosch won de wedstrijd bij Almere City met 2-0. (Foto: Henk van Esch)

Het duel werd overigens, net als alle andere wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, direct na de aftrap voor één minuut stil gelegd. De spelers voerden zo actie tegen racisme. Op borden in de diverse stadions verscheen tegelijkertijd het bericht: ‘Racisme? Dan voetballen we niet’.

Aanhangers van Excelsior hielden in de 18e minuut een rode kaart (tegen racisme) omhoog tijdens de wedstrijd van hun club tegen Volendam. Moreira speelt met dit rugnummer.

LEES OOK: Tekst 'Samen tegen racisme' op shirts FC Den Bosch, sponsor staat plek af