Warandeloop by Night: hardlopen door Tilburg University [FOTO’S]

23 november 2019 om 02:00
nl
Hardlopers door de wandelgangen van Tilburg University, het ziet er vreemd uit. Terwijl de renners van Warandeloop by Night langs het koffieapparaat stuiven, zit een paar deuren verderop nog een stel studenten in de boeken. De Warandeloop by Night is de aftrap van een weekend vol hardloopwedstrijden in De Warande in Tilburg.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Maar liefst zevenhonderd renners doen mee aan de zesde editie van de Warandeloop by Night. Een fun run voor sportievelingen die meedoen belangrijker vinden dan winnen en die niet vies zijn van een leuke afterparty.

Onze fotograaf heeft foto's gemaakt tijdens Warandeloop by Night, bekijk ze hieronder via de slideshow.

Wachten op privacy instellingen...

De route van vier kilometer loopt door allerlei verschillende gebouwen van Tilburg University. De wedstrijd is daarom omgedoopt tot Warandeloop by Night University Run.

De lopers moeten regelmatig met de trap omhoog en omlaag. Ze rennen van de ene faculteit naar de andere, langs collegezalen en personeelskamers. Onderweg zijn lichtshows te zien en een sambaband moedigt de renners aan.

Wachten op privacy instellingen...

De organisatie merkt dat het toevoegen van de nieuwe elementen gewaardeerd wordt. “We hebben dit jaar voor de Warandeloop by Night meer inschrijvingen dan andere jaren. Vorig jaar zaten we op Safaripark De Beekse Bergen, dit jaar weer op onze traditionele plek: De Warande. We verwachten voor de rest van het weekend nog zo’n vijf- tot zesduizend hardlopers”, vertelt Ingrid Meijs van de organisatie.

Wedstrijden voor profs en recreanten
Warandeloop by Night is de start van de Warandeloop. Dit weekend is de 61ste editie. Zaterdag en zondag zijn er wedstrijden voor recreanten en profs. Op zondag lopen onder andere zo’n achthonderd kinderen van Tilburgse scholen mee tijdens de Scholieren Crossdag.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.