Massale diefstal van zadels bij manege in Heeze: 'Breng een track-and-trace-systeem aan'

23 november 2019 om 12:05
nl
Bij een particuliere manege in Heeze zijn vrijdagnacht dertien rijzadels gestolen. "Met grof geweld is de deur opengebroken", meldt een wijkagent.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Dit komt de laatste tijd erg vaak voor", laat de wijkagent weten. "In deze buurt al een keer of zeven in de laatste drie maanden."

Onder meer op donderdag 7 november. Toen werd er in twee paardenstallen aan het Heezerenbosch in Heeze ingebroken. Hierbij werden verschillende spullen meegenomen die gebruikt worden in de paardensport.

Track and trace-systeem
"Maar het gaat vooral om rijzadels", vertelt de wijkagent. "De reden is kennelijk winstbejag." Zadels zijn namelijk duur en gemakkelijk te verhandelen.

Hij adviseert ruimtes waar mensen paardenzadels bewaren te voorzien van een alarm met meerdere zones. Ook het aanbrengen van een track-and-trace-systeem in de zadels wordt geopperd.

'Het heeft aandacht van onze surveillance'
"Het stelen van paardenzadels is geen nieuw verschijnsel", vult een politiewoordvoerster aan. "Tijdens de donkere dagen zien we altijd dat er meer diefstallen en inbraken plaatsvinden. Het wordt eerder donker en dieven kunnen dan eerder ongestoord hun gang gaan. Daarom geven we altijd aan dat een goede beveiliging van stallen en maneges belangrijk is."

Ze benadrukt dat de diefstallen de aandacht hebben van surveillerende agenten. "Daarnaast vragen we burgers altijd om extra alert te zijn en direct de politie te bellen als ze iets verdachts zien."

De politie heeft geen overzicht van het totale aantal diefstallen van zadels de provincie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!