Video

10.000 fans genieten van ronkende motoren bij PreProloog Dakar in Eersel

23 november 2019 om 16:00
nl
Het was weer de favoriete dag van het jaar voor de liefhebbers van de Dakar Rally. Voorgaande edities waren in Valkenswaard, maar voor de allereerste keer moesten de liefhebbers van de PreProloog naar Eersel afreizen wat ongeveer 10.000 mensen deden.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het strand in Eersel haalt het niet in vergelijking met de woestijn in Saoedi-Arabië, maar de coureurs konden zich prima uitleven op het rondje vol bulten en scherpe bochten. Helemaal zonder gevaar was het parcours niet, waardoor een aantal deelnemers onderuit ging of op hun kant terecht kwam.

Bekijk de video en lees verder.

 

De Dakar PreProloog is een demonstratiewedstrijd voor rallytrucks, -auto's, - motoren en -quads. Behalve vrijwel alle Nederlandse Dakar-deelnemers, waren ook veel deelnemers aan de Africa Eco Race en de Morocco Dessert Challenge van de partij.

Dakar voor het eerst in Midden-Oosten
De echte Dakar Rally wordt dit jaar van 5 januari tot 17 januari 2020 verreden in Saoedi-Arabië. Voor de eerste keer is het Midden-Oosten de plek waar de auto’s, motoren en trucks scheuren. In totaal doen er 26 Nederlandse teams mee aan de vernieuwde rally.

De vaste Brabantse deelnemer, Gerard de Rooy, doet vanwege een hernia niet mee. Hij is tweevoudig winnaar van het evenement.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.