'Ik ben 25 kilo afgevallen sinds ik Pokémon GO speel'

24 november 2019 om 20:00
nl
Jeroen heeft ruim drie uur in de trein gezeten, helemaal vanuit Leeuwarden. Jacyl komt uit Amsterdam. Thomas en zijn vrienden uit Rotterdam. Ze zijn allemaal naar station Breda gekomen om een Pokémon GO-toernooi te spelen. Drie jaar geleden kwam het spel vooral in het nieuws kwam vanwege kinderen die pardoes in sloten liepen terwijl ze virtuele beestjes aan het vangen waren. Sindsdien heeft het een flinke schare fans opgebouwd.
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

Pokémon GO is dan ook uniek, vinden de fans. Het spel is zowel strategisch als sociaal. Om goed te worden heb je andere spelers nodig. Jacyl vertelt: "Je komt heel veel nieuwe mensen tegen en het is gezellig." Dat je daar een stukje voor moet reizen is geen probleem, vindt ook Jeroen: "Als je leuke dingen wilt doen, dan moet je tijd investeren. Dat is ook zo als je naar een voetbalwedstrijd gaat. Het maakt mij niet uit."

Gezond
Sebastiaan speelt vandaag een thuiswedstrijd, hij komt uit Breda. Hij stopt veel tijd in het spel: "Ik speel ongeveer drieënhalf uur per dag." Sebastiaan vindt het een uitkomst dat je een computerspel kunt spelen terwijl je buiten bent. De uren die hij speelt, zit hij vrijwel de hele tijd op zijn fiets. Daardoor is hij niet alleen een goede speler geworden, maar ook een stuk gezonder. "Ik ben 25 kilo afgevallen sinds ik Pokémon GO speel."

Winnaar
Zondag speelden de fans in tweetallen toernooien tegen elkaar. De score wordt bijgehouden door de community master die aan het eind van de dag de winnaar bekendmaakt. Als de naam Thomas genoemd wordt, klinkt het in koor "Alweer!" De Rotterdammer wint heel vaak, maar kan het geheim van zijn succes niet precies benoemen. "Ik oefen heel veel en ik verdiep me in het spel. Misschien net dat kleine stukje meer dan de rest."

Uitbreiding
Ontwikkelaar Niantic heeft de afgelopen jaren het spel steeds verder ontwikkeld. Dit om ervoor te zorgen dat gevorderde spelers uitgedaagd blijven worden. Waar drie jaar geleden slechts 150 verschillende Pokémon-figuren gevangen konden worden, zijn dat er inmiddels ruim zeshonderd.

Verder is Pokémon GO goed te spelen zonder dat je er veel geld aan uit moet geven. Sterker nog, als fanatieke speler hoeft het geen euro te kosten en kun je toch snel verder komen in het spel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!