Echtpaar en zoon met 'opvallend luxe leven' opgepakt voor witwassen

26 november 2019 om 10:13
nl
De politie heeft dinsdagochtend in een woonwijk in Nuenen een echtpaar en hun zoon opgepakt voor witwaspraktijken. Volgens een politiewoordvoerder leidden de verdachten een luxe leven 'dat niet in overeenstemming is met hun inkomsten'. De drie werden opgepakt op de Cantersakker.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Er werden drie voertuigen en een aanhangwagen in beslag genomen. Het ging om een Audi A8, een Mercedes Vito en een Mercedes CLA. De politie vermoedt dat de voertuigen zijn betaald met crimineel geld. De waarde van de auto's is lastig te rijmen met de inkomsten die de drie op papier hebben.

Windhappers
De politie heeft samen met de gemeente Nuenen en de FIOD urenlang onderzoek verricht in en rond de woning. Er zijn ook politiehonden ingezet die speciaal getraind zijn op het vinden van geld. Het onderzoek richtte zich op witwassen en het vinden van zogenoemde windhappers. Dat zijn, volgens de politie, mensen die nauwelijks inkomen halen uit een reguliere baan, maar er wel een luxe leven op na houden. "Wel de lusten, niet de lasten", zegt de politie.

De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!