Ravage door opgeblazen pinautomaat in centrum Zundert, omwonenden moeten huizen verlaten

27 november 2019 om 05:52 • Aangepast 9 april om 15:59
nl
Bij een plofkraak aan de Molenstraat in het centrum van Zundert is in de nacht van dinsdag op woensdag een pinautomaat van ABN Amro opgeblazen. De schade is groot, ook bij naastgelegen winkels. Bij verschillende panden sprongen de ruiten.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Getuigen melden dat ze iets na drie uur 's nachts twee explosies hoorden. "Ik werd wakker van de eerste klap en toen ik daarna uit het raam keek, zag ik de tweede explosie. Het was een vuurbal, alles vloog over straat. Het was angstaanjagend", aldus bewoner Gerry van de Wouw.

Volgens de politie hebben getuigen mogelijk twee personen zien wegrijden op een motor of scooter. De daders zijn nog altijd spoorloos. Het is niet duidelijk wat er is buitgemaakt.

Huizen verlaten
Omwonenden moesten hun huizen verlaten. Ze zijn opgevangen in een eetcafé in de buurt. Ook de burgemeester kwam 's nachts poolshoogte nemen.

De brandweer en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doen onderzoek bij de vernielde pinautomaat. Mogelijk zijn er videobeelden van de vluchtende daders. Getuigen hebben het over mogelijk twee personen op een motor of scooter.

LEES OOK: Enorme knallen bij opblazen pinautomaat Zundert, 'Een gigantische vuurbal, alles vloog over straat'

Personeel mag niet naar binnen
Medewerkers van supermarkt Dirk en drogist de Trekpleister mochten woensdagmorgen nog niet de winkels in. Zij wachtten in een nabijgelegen café af.

Wachten op privacy instellingen...

Explosief achtergelaten
Het is niet voor het eerst dat de pinautomaat doelwit is van plofkrakers. In juni probeerden twee mannen ook al de pinautomaat bij het filiaal van ABN Amro op te blazen maar dit mislukte. Het tweetal vluchtte op een bromfiets. Ze lieten een explosief achter. Ook toen moesten omwonenden hun huizen verlaten.

Medewerkers van de EOD onderzochten het explosief, waarna een robot het uit de pinautomaat haalde. Het explosief werd in de buurt van het zwembad in Zundert tot ontploffing gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!