Guus Meeuwis belooft ouderwetse rock-'n-roll en extra bier in New York - Omroep Brabant
Video

Guus Meeuwis belooft ouderwetse rock-'n-roll en extra bier in New York

27 november 2019 om 09:38
nl
"Ouderwetse Brabantse rock-'n-roll in The Big Apple", zo omschrijft Guus Meeuwis zijn komende concert in Webster Hall in New York. De Tilburgse zanger vertelt verheugd hoe hij volgend jaar oktober op hetzelfde podium staat waar Bob Dylan ooit zijn eerste nummer opnam. ''Het is een waanzinnig sfeervolle tent.''
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

''Ik moet mezelf nog regelmatig in mijn arm knijpen, maar het gaat echt gebeuren", vertelt de zanger woensdagochtend op de radio van Omroep Brabant. Guus maakte dinsdag bekend dat hij in oktober 2020 optreedt in het iconische theater Webster Hall, in het centrum van Manhattan.

Hij hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken over een lege zaal. "Er komen al veel berichten binnen van mensen die erbij willen zijn. Het is niet naast de deur en er zal zeker voor gespaard moeten worden. Het is echter zeker wel de moeite waard om dit avontuur mee te maken."

Bierbrouwers gewaarschuwd
De Brabander komt in een illuster rijtje muzikanten dat heeft mogen schitteren in de Webster Hall. Raplegende Jay-Z mocht dit jaar het theater heropenen, na een renovatie van tien miljoen dollar. Ook Elvis Presley, Frank Sinatra en Metallica stonden op de planken van het bijzondere theater.

Meeuwis noemt het gebouw 'het Paradiso van New York'. "Als je aan een concert in New York denkt, komt het gigantische Madison Square Garden misschien in je op. Je moet echter reëel zijn, ook al heb je grote dromen. Webster Hall biedt plaats aan 1500 honderd man. Je kunt bijna iedereen in de ogen aankijken, daar houd ik wel van."

De brouwer die het theater van bier voorziet, is ook al gewezen op het concert, grapt Meeuwis. ''We hebben dat in Londen, Parijs en Australië ook gedaan. En we blijven het zeggen: 'Bestel alles maal twee.'"

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.