Tonnekes Rijdende Winkel staat al twee maanden stil: 'Maar het komt goed, dat weet ik zeker' - Omroep Brabant

Tonnekes Rijdende Winkel staat al twee maanden stil: 'Maar het komt goed, dat weet ik zeker'

27 november 2019 om 18:00
Tonneke brengt de aardappelen nu rond met haar eigen auto (foto: Thomas Wustman)
Tonneke brengt de aardappelen nu rond met haar eigen auto (foto: Thomas Wustman)
Tonneke windt er geen doekjes om: "Het is gewoon kut!" Haar rijdende winkel staat al twee maanden stil. Tonnekes Rijdende Winkel is een begrip in Tilburg. Met haar SRV-wagen bereikt Tonny Steenis, beter bekend als Tonneke, hulpbehoevende ouderen die niet de deur uit kunnen om boodschappen te doen. En ze steunt minima. Maar haar wagen is kapot. En geld om hem te laten maken, heeft ze niet.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Tonneke Rijdende Winkel was al een paar eerder stuk gegaan." De laatste drie keer heb ik extreem hoge reparatiekosten gehad. En toen was ie na anderhalve dag weer kapot."

Het ging haar allemaal niet in de koude kleren zitten: "Ik ben aan het eind van mijn Latijn. Nou houdt het op. Ik zei tegen de garage: maak 'm maar niet meer. Ik weet niet waarvan. Ik heb zo'n 62.000 euro schuld."

Fiasco
Dat Tonneke haar klanten nu niet kan helpen, doet haar pijn: "Ik ben hiermee begonnen om de mensen te helpen. Dat het dan maar zo kort mag duren, is wel een fiasco toch? Zonde!"

Toch is het niet alleen maar ellende in Tonnekes leven. Max Ploeg maakte een documentaire over haar: 'Last of the Mohicans'. Hij volgde Tonneke en haar rijdende winkel een jaar lang. Die documentaire is nu te zien op filmfestival IDFA. Tonneke vindt het allemaal schitterend. Vooral omdat er nu, na alle aandacht rondom de documentaire, hulp komt. Er is een inzamelingsactie gestart en de gemeente kijkt wat ze kan doen aan Tonnekes schuldenlast.

Tonneke staat positief in het leven. Het komt goed: "Dat weet ik zeker. Desnoods gooi ik een aanhanger achter mijn wagen, maar ik ga door. Er moet een weg zijn, zodat ik verder kan. Ik ga niet naar de sociale dienst. Ik doe dit tot ik erbij neerval."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...