ABN AMRO praat na plofkraak met burgemeester Paul Depla over geldautomaten

28 november 2019 om 13:48
nl
Burgemeester Depla van Breda en ABN AMRO gaan op korte termijn met elkaar in gesprek over een geschiktere locatie voor de geldautomaten van de bank. Dat gebeurt na de plofkraak van woensdagnacht op het winkelcentrum Hoge Vucht in Breda. “De afspraak is in de maak. Ook de bank had zich al gemeld”, meldt een woordvoerster namens de burgemeester.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Tijdens een volgens de politie ‘gewetenloze actie’ ontstond er door een explosie een enorme ravage. Een deel van de zijmuur van het pand met de geldautomaat werd weggeblazen. Eerder op de dag liet een woordvoerder van ABN AMRO al weten dat de bank met de gemeente, bewoners en ondernemers wil praten over de plek van de geldautomaat.

Doelwit
Dinsdagnacht werd in de Molenstraat in Zundert eveneens een geldautomaat van ABN AMRO opgeblazen. De Zundertse burgemeester Joyce Vermue pleitte ook al voor meer veiligheid rondom geldautomaten. Ook zij wil binnenkort met de banken om tafel. Vorige week was in Tilburg een geldautomaat van ABN AMRO doelwit.

Volgens de woordvoerder van de bank is het toeval dat opnieuw een geldautomaat van ABN AMRO doelwit is. “Er zijn duidelijke patronen zichtbaar. Eerst waren het voornamelijk geldautomaten van RABO, vervolgens ING en nu zijn wij aan de beurt”, zegt de woordvoerder van de bank.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.