'Oooh, die kleine kindjes' , buurvrouw ziet hoe vlammen huis van jong gezin verwoesten

2 december 2019 om 08:37
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
“Oooh, die kleine kindjes.” Dat dacht een buurtbewoner in de Staringstraat in Oss zondagnacht toen ze uit haar raam keek en zag dat er brand was bij haar overburen. Ze werd wakker van haar hond die aansloeg. Vervolgens dacht ze buurtbewoners te horen die ‘eruit, eruit’ riepen. Een autobrand die was ontstaan onder de carport bij de overburen, was overgeslagen naar het huis.
Geschreven door

Toen ze uit het raam keek, zag ze dat de auto van de overburen in brand stond. “De vlammen sloegen eruit”, vertelt ze tegen onze verslaggever die in Oss is. Ze zag hoe buren bezig waren met een brandblussertje. Maar dat had volgens haar eigenlijk geen zin. De vlammen sloegen al snel over naar het huis.

Wachten op privacy instellingen...

Zelf probeerde ze de bewoners van het huis, een gezin met twee kleine kinderen, nog te bellen toen ze de vlammen zag. Maar ze kreeg geen contact. “Ik dacht alleen maar: Oooh die kleine kindjes. Als die mensen maar het huis uit zijn. Je schrikt echt." Vervolgens hoorde ze van een buurman dat de bewoners, een gezin met kleine kinderen, al bij de buren waren.

De vrouw, die aan de overkant van de straat woont, heeft beelden van de brand doorgestuurd naar de politie. Ze hoopt dat ze er iets mee kunnen. De politie liet maandagochtend weten uit te gaan van brandstichting.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...