Experts onderzoeken terminal Eindhoven Airport na vondst verdacht pakketje, vliegverkeer gaat door

EINDHOVEN - De marechaussee onderzocht maandagochtend een verdacht pakketje dat was gevonden op Eindhoven Airport. Om tien voor halfelf kwam de melding dat er mogelijk explosieven gevonden waren op de Luchthavenweg in Eindhoven. Vervolgens gaf een woordvoerder van de marechaussee aan dat het ging om 'een verdacht pakketje op de luchthaven'. Rond kwart over elf kwam een explosievenspecialist met een zwarte tas naar buiten.

Het was niet duidelijk of het hier ging om het verdachte pakketje. Even later pakken de explosievenspecialisten van de EOD hun spullen in. De Koninklijke Marechaussee liet weten dat er geen explosief was gevonden. 'De maatregelen op het vliegveld worden afgebouwd'.

LEES OOK: Wietvermaler in de vorm van handgranaat werd op Eindhoven Airport aangezien voor mogelijk explosief

 

Iets voor elf uur bevestigde een woordvoerder van de luchthaven dat er een pakketje was gevonden in de terminal. Daar gingen specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) op dat moment aan de slag.

Vliegverkeer niet stilgelegd
Passagiers die maandagochtend aankwamen op de luchthaven werden via een nooduitgang weggeleid. Twee toegangsdeuren naar de luchthaven werden afgesloten. Dat gold ook voor een deel van de terminal.

Volgens een woordvoerder van Eindhoven Airport bepaalde de marechaussee op dat moment wat er op de luchthaven moest gebeuren. "Als zij niet zeggen dat het vliegverkeer moet worden stilgelegd, gebeurt dit niet", gaf hij aan. Reizigers reageerden maandag verbaasd dat ze gewoon in de buurt van de terminal konden komen.

 

 

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN AIRPORT EINDHOVEN BOMMELDINGEN