Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen tot Chef van het Jaar gekroond

2 december 2019 om 19:24
nl
De 'Chef van het Jaar' komt volgens restaurantgids GaultMillau dit jaar uit Brabant. Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen kreeg maandag de titel uitgereikt tijdens de presentatie van de GaultMillau-gids voor 2020. Ook het op drie na beste restaurant én de beste wijnkaart vind je volgens de jury in onze provincie.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

De jury roemde de inzet van Bahadoer voor zijn restaurant in Nuenen. "Een chef die al jaren in de hoogste regionen opereert. Hij heeft alle offers gebracht die nodig waren om te staan waar hij nu staat. Als geen ander integreert hij specerijen, kruiden en ingrediënten tot een harmonieus en uniek geheel. Ere wie ere toekomt!"

"Ik dacht echt 'wow' toen ik het hoorde", zei een euforische Soenil maandag bij Afslag Zuid van Omroep Brabant. "Hard werken wordt beloond. Het jaar kan nu niet meer stuk. We kunnen goed beginnen aan 2020!"

Soenil sprak zijn dank uit naar zijn personeel. "Ik kan dit niet alleen. Ik heb zo veel lieve medewerkers, en mijn moeder helpt me bij het hele culinaire gebeuren. Ik ben een hele trotse chef van het jaar."

Hij heeft een prijs van internationale allure gewonnen. Maar Nuenen omruilen voor Amsterdam of New York, daar wil Soenil niets van weten. "Ik blijf gewoon lekker hier in het dorp. We vieren het met zijn allen, want ik denk dat we in Brabant echt trots mogen zijn. We doen het heel goed op culinair gebied."

Topnotering
Restaurant Tribeca uit Heeze kreeg van de jury liefst 18.5 van de 20 punten die het per restaurant uitreikt. Daarmee is het restaurant van chef Jan Sobecki volgens GaultMillau het op drie na beste restaurant van Nederland. Alleen Ciel Bleu uit Amsterdam (19), Inter Scaldes uit Kruiningen en De Librije uit Zwolle (beiden 19.5) scoorden hoger. Een maand geleden kreeg Tribeca ook al een topnotering in een restaurantgids. Toen eindigde het restaurant op de derde plaats.

Zarzo uit Eindhoven ging er met de prijs voor 'Beste Wijnkaart' vandoor. Volgens het juryrapport is bladeren door de menukaart bij Zarzo voor iedere wijnliefhebber "een sacraal moment". "Pagina na pagina wegdromen bij mooie wijnen die je wilt drinken of waaraan je goede herinneringen hebt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.