Er kan weer gevlogen en geland worden op Eindhoven Airport, mist is weg

EINDHOVEN - Het vliegverkeer kan sinds één uur dinsdagmiddag gewoon doorgaan op Eindhoven Airport. Eerder kon er dinsdag door mist niet gevlogen worden vanaf de Eindhovense luchthaven. Ook landen was een probleem. Vliegtuigen moesten uitwijken uit naar omliggende vliegvelden als Maastricht en Keulen. Inmiddels is de eerste vertraagde vlucht vertrokken. Een vlucht naar Poznan, Polen is geannuleerd.

De verwachting was dat er rond het middaguur weer gevlogen kon worden. "Helaas was de mist hardnekkiger dan gedacht. Tot één uur zijn reizigers met bussen naar andere luchthaven gebracht waar wel gevlogen kon worden", zei een woordvoerder van de luchthaven.

Om zeven uur dinsdagmorgen zouden de eerste vluchten vertrekken vanaf Eindhoven Airport. Even voor negen uur zouden de eerste vliegtuigen landen op Eindhoven Airport maar die zijn uitgeweken naar Keulen en Maastricht.

Vliegverkeer
Eindhoven Airport heeft jaarlijks een paar mistdagen waardoor het vliegverkeer vertraging oploopt. Dat heeft onder meer te maken met de minder hoogstaande veiligheidsnormen van de landings- en vertrekbanen.

LEES OOK: Eindhoven Airport heeft veel sneller last van mist dan Schiphol en dat zal niet snel veranderen

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN AIRPORT MIST