Er kan weer gevlogen en geland worden op Eindhoven Airport, mist is weg - Omroep Brabant

Er kan weer gevlogen en geland worden op Eindhoven Airport, mist is weg

3 december 2019 om 10:07
Mist op Eindhoven Airport. (Archieffoto)
Mist op Eindhoven Airport. (Archieffoto)
Het vliegverkeer kan sinds één uur dinsdagmiddag gewoon doorgaan op Eindhoven Airport. Eerder kon er dinsdag door mist niet gevlogen worden vanaf de Eindhovense luchthaven. Ook landen was een probleem. Vliegtuigen moesten uitwijken uit naar omliggende vliegvelden als Maastricht en Keulen. Inmiddels is de eerste vertraagde vlucht vertrokken. Een vlucht naar Poznan, Polen is geannuleerd.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De verwachting was dat er rond het middaguur weer gevlogen kon worden. "Helaas was de mist hardnekkiger dan gedacht. Tot één uur zijn reizigers met bussen naar andere luchthaven gebracht waar wel gevlogen kon worden", zei een woordvoerder van de luchthaven.

Wachten op privacy instellingen...

Om zeven uur dinsdagmorgen zouden de eerste vluchten vertrekken vanaf Eindhoven Airport. Even voor negen uur zouden de eerste vliegtuigen landen op Eindhoven Airport maar die zijn uitgeweken naar Keulen en Maastricht.

Wachten op privacy instellingen...

Vliegverkeer
Eindhoven Airport heeft jaarlijks een paar mistdagen waardoor het vliegverkeer vertraging oploopt. Dat heeft onder meer te maken met de minder hoogstaande veiligheidsnormen van de landings- en vertrekbanen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...