Grimmige sfeer bij autobedrijf waar politie onderzoek doet naar groepsverkrachtingen

3 december 2019 om 11:09
nl
Bij het autobedrijf in Den Bosch waar dinsdagochtend na een inval onderzoek wordt gedaan naar groepsverkrachtingen, werd de sfeer later op de ochtend even grimmig. Vrienden en familie van de 18-jarige eigenaar van het bedrijf, die is opgepakt, waren woedend. Ze zijn niet blij met de politie en media. Een van de aanwezige cameraploegen werd bedreigd en geduwd.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

"Onacceptabel", laat het openbaar ministerie weten. Justitie meldt verder dat de vader van één van de verdachten spullen van de politie vernielde. Die man zit ook vast.

De tekst gaat verder na de tweet.

Wachten op privacy instellingen...


Inval
Het pand aan de Orthen in Den Bosch werd dinsdagochtend binnengevallen door de politie. In een ruimte van het autobedrijf zouden minderjarige meisjes zijn verkracht. Drie slachtoffers meldden zich, afzonderlijk van elkaar, bij de politie. Ook verdenkt de politie de mannen van het maken en verspreiden van kinderporno. De politie heeft eerder al beelden van de verkrachtingen in aangetroffen.

De recherche deed in april al sporenonderzoek in een ruimte van het bedrijf. De politie ging dinsdag over tot arrestaties. Acht mannen van 18 tot 26 jaar oud uit Den Bosch en Rosmalen zijn opgepakt. Volgens het Brabants Dagblad zijn zes van de mannen neven van elkaar. Een van de verdachten is de 18-jarige eigenaar van het garagebedrijf.

Twee bedrijven
In het pand zitten overigens twee autobedrijven. Een zaak is dus van de verdachte. Het andere bedrijf is van zijn oom. Die baalt enorm. "Ik heb mijn zaak al 25 jaar en heb nooit iets verkeerds gedaan. Nu kom ik zo in het nieuws." Verder wil hij niet op de zaak ingaan, want het is 'wel zijn neefje'.

Wachten op privacy instellingen...

Ook een goede kennis van dat neefje is woedend. Hij kent hem al sinds hij ‘in de pampers zat’ en is naar eigen zeggen een soort vader voor hem. Volgens hem schetst de politie een eenzijdig beeld. “Ze vallen hier met geweld binnen, terwijl ze in april nog hebben gezegd dat hij zich geen zorgen hoefde te maken.”

Volgens hem heeft de 18-jarige verdachte de politie toen een verklaring laten zien, die hem vrijpleit van de verkrachtingen. Het zou gaan om een bericht van de slachtoffers die zeggen dat hij niks met de verkrachtingen te maken heeft.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.