De nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek is Evert Weys uit Bergen op Zoom

3 december 2019 om 20:19
Evert Weys
Evert Weys
Evert Weys (46) is de nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek. Dat maakte de vertrouwenscommissie dinsdagavond bekend. Weys is nu nog wethouder in Bergen op Zoom en wordt op 5 februari geïnstalleerd.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door
Agnes van der Straaten

Vorige week werd bekend dat de beoogd burgemeester Maarten van de Donk (VVD) uit Rotterdam om persoonlijke redenen zijn functie teruggaf aan de gemeente. Halsoverkop moest nummer twee op de lijst van de vertrouwenscommissie benaderd worden. Dat is dus Evert Weys geworden.

Maarten van de Donk
Het is nog steeds niet bekend waarom Van de Donk toch geen burgemeester van Hilvarenbeek wilde worden. Hij liet zijn besluit weten in een brief aan de minister van Binnenlandse Zaken, met een afschrift aan de vertrouwenscommissie en de commissaris van Koning. De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Cees van Hoof, wil er geen woorden meer aan vuil maken: " Het is jammer dat Van de Donk geen contact met ons heeft opgenomen, maar het zij zo. Het boek is nu gesloten".

Weys is vanaf januari dit jaar voor de lokale partij Gemeente Belangen Werknemers Partij (GBWP) wethouder in Bergen op Zoom. Daarvoor was hij fractievoorzitter in de raad. Het wethouderschap was tijdelijke vervanging van een zieke partijgenoot. In die tijd sollicteerde hij ook op de functie van burgemeester van Hilvarenbeek. Toen de procedure daarvoor liep, bleek dat de zieke collega niet meer terug kwam en hij definitief wethouder werd. Dat duurt dus maar kort, want inmiddels is hij de beoogde nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek. Een man die van carnaval houdt, in een carnavalsbandje speelt en zelf ook de teksten schrijft voor de carnavalsmuziek.

Na het teruggeven van de functie door Maarten van de Donk werd Weys direct benaderd door de vertrouwenscommissie. Weys: "Ik heb er wel een paar dagen over na moeten denken. Ik werd donderdag gevraagd en maandagochtend heb ik ja gezegd. We zijn als gezin op zondag nog even door Hilvarenbeek gewandeld om te kijken of het gevoel er nog zat. En dat zat er nog steeds".

 

Wachten op privacy instellingen...