Video

Minderjarige 'bruut verkrachte' meisjes Den Bosch lastiggevallen op sociale media

3 december 2019 om 19:43
nl
Slachtoffers (15 en 16) van wat de politie zeer 'brute en gewelddadige' groepsverkrachtingen noemt, worden lastiggevallen op social media. Dat gebeurt sinds de aanhouding van de verdachten, eerder deze dinsdag.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De brute verkrachtingen werden volgens de politie vastgelegd. "Wij hebben beelden van de verkrachtingen in ons bezit gekregen. Eigenlijk is dat kinderporno, want het gaat om minderjarige slachtoffers."

Beelden verspreid
De woordvoerder kan niet zeggen of het gaat om videobeelden of foto's. "We zijn aan het onderzoeken wat er precies op de beelden staat." De beelden leiden mogelijk nog naar andere slachtoffers, meent de politie. "We hebben sterke aanwijzingen dat er meer dan drie slachtoffers zijn."

Wel houdt de politie er rekening mee dat de beelden zijn verspreid. "Wij roepen mensen op die de beelden in het bezit hebben om deze niet te verspreiden en je te melden bij de politie", aldus de woordvoerder.

Meisjes worden lastiggevallen
Sommige slachtoffers worden sinds de aanhoudingen van de verdachten lastiggevallen op social media. Er gaan foto's en berichten rond. De politiewoordvoerder benadrukt dat die niet de beelden van de verkrachtingen zijn. "Het zit meer in de smaad en laster hoek."

Wachten op privacy instellingen...

 

De politie deed dinsdagochtend invallen in Den Bosch in een groot onderzoek naar groepsverkrachtingen die eerder dit jaar plaatsvonden. Er zijn acht mannen gearresteerd van 18 tot 26 jaar uit Den Bosch en Rosmalen. Ook is er een inval bij een autobedrijf in de straat Orthen in Den Bosch. De 18-jarige eigenaar is een van de aangehouden verdachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.