Weer geen vluchten vanaf Eindhoven Airport vanwege mist, het zicht is te beperkt - Omroep Brabant

Weer geen vluchten vanaf Eindhoven Airport vanwege mist, het zicht is te beperkt

3 december 2019 om 20:25
(archieffoto: Christel Bouman)
(archieffoto: Christel Bouman)
Op de luchthaven Eindhoven Airport vertrekken sinds dinsdagavond zeven uur geen vluchten meer vanwege de mist. De vijf vluchten die nog gepland staan blijven voorlopig aan de grond. De passagiers zitten al wel in het vliegtuig. Het gaat om de vluchten naar Marrakech, Kutaisi, Athene, Faro en Thessaloniki.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Volgens een woordvoerster van de luchthaven is het zicht te beperkt en is het nog maar de vraag of ze vanavond nog zullen vertrekken. Als het zicht om elf uur niet voldoende verbeterd is, blijven de vertrekkende vluchten waarschijnlijk aan de grond. Later op de avond staan ook nog twee binnenkomende vluchten uit Malaga en Tenerife gepland. Volgens de woordvoerster is nog niet zeker of er ook geland kan worden op Eindhoven Airport.

Het KNMI heeft vanwege de mist code geel afgegeven voor Noord-Brabant. Op sommige plaatsen in de provincie kan het zicht door de mist minder dan 200 meter zijn. De kans op dichte mist houdt volgens het KNMI de hele avond en nacht nog aan.

Dinsdagochtend lagen er op Eindhoven Airport ook al vluchten uit door de mist. Ook landen was toen een probleem. Vliegtuigen moesten uitwijken uit naar omliggende vliegvelden als Maastricht en Keulen en passagiers werden met bussen naar andere luchthavens gebracht waar wel gevlogen werd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...