Tips over vermiste loodgieter gaan vooral over zijn gereedschap en getoonde auto's

4 december 2019 om 16:11
Johan van der Heyden (archieffoto: Opsporing Verzocht).
Johan van der Heyden (archieffoto: Opsporing Verzocht).
In het onderzoek naar de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden heeft de politie tot dusver veertien tips ontvangen. De informatie kwam binnen na een uitzending dinsdag van het tv-programma Opsporing Verzocht.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de tips vooral gingen over het gereedschap van de loodgieter. Ook over twee personenauto's die in het programma werden getoond, kwamen reacties los bij het publiek. Of daar de gouden tip tussen zit, is volgens de politie nog te vroeg om te zeggen. "Alle informatie wordt door ons nagelopen", aldus de woordvoerder.

Wachten op privacy instellingen...

Woonwagenkamp
De bus van de loodgieter heeft na zijn verdwijning enkele dagen vlakbij het woonwagenkamp aan de Westlandseweg Langeweg in Steenbergen gestaan. Op dinsdagochtend deed de politie huiszoekingen op het woonwagenkamp. Tientallen agenten en specialisten doorzochten een woning en bijbehorend terras op het kamp, op zoek naar sporen.

Van der Heyden (56) uit Lint is na zijn verdwijning op 2 juni vermoedelijk dagenlang gegijzeld in zijn eigen bestelbus. Waarschijnlijk dachten de daders dat de Belg zeer vermogend was. Van der Heyden is volgens de politie met geweld om het leven gebracht.

Wachten op privacy instellingen...