Video

Wil jij oorlogsveteraan Roman Figiel (93) een hart onder de riem steken? Stuur hem een kaartje!

7 december 2019 om 10:44
nl
De Poolse oorlogsveteraan Roman Figiel (93) werd bejubeld en bedankt tijdens de 75e herdenking van de bevrijding van Breda. Amper twee maanden later zit hij alleen op de bank naar buiten te kijken, hopend op bezoek. Het verhaal van Omroep Brabant over de eenzame held uit Breda riep veel reacties op. Om hem deze decembermaand een hart onder de riem te steken is Omroep Brabant een kaartenactie begonnen.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het leven van Roman kent een roerig verloop. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontsnapte hij uit een Duits kamp voor dwangarbeiders en sloot hij zich aan bij de Eerste Poolse Pantserdivisie van generaal Stanislaw Maczek. Nadat de Duitsers waren verslagen, keerde hij voor zijn grote liefde terug naar Breda.

Alleen thuis
Roman woonde samen met zijn vrouw Joke in een doorzonwoning uit de jaren vijftig. Begin dit jaar werd zijn grote liefde vanwege dementie opgenomen in verpleeghuis Elisabeth. Hij ziet haar nu nauwelijks meer.

Graag zou hij meer gezelschap krijgen. Vooral doordeweeks zit hij lang alleen thuis. Hij eet slecht en is de afgelopen maanden kilo's afgevallen. Veel tijd is er niet meer.


Kaartenactie
Wil je Roman Figiel een hart onder de riem steken? Stuur een kaartje naar Omroep Brabant! Regioverslaggever Raoul Cartens zorgt ervoor dat de postzak met kaartjes bij de oorlogsveteraan komt.

Stuur je kaart naar:
Omroep Brabant
t.a.v. Roman Figiel
Postbus 108
5600 AC Eindhoven

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.