Opnieuw geen vluchten vanaf Eindhoven Airport vanwege mist, vier toestellen al urenlang aan de grond

4 december 2019 om 18:24
nl
Op luchthaven Eindhoven Airport vertrekken sinds woensdagavond vijf uur geen vluchten meer vanwege de mist. Vier geplande vluchten blijven voorlopig aan de grond. De passagiers zitten al wel in het vliegtuig. De mist zorgde ook dinsdagochtend en -avond voor grote problemen op de luchthaven.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het gaat om vluchten naar Alicante, Wroclaw, Sofia en Boedapest. De vlucht naar Alicante is inmiddels geannuleerd. Volgens een woordvoerster van de luchthaven is het zicht te beperkt. De toestellen wachten nu totdat het zicht beter wordt. Het is nog onduidelijk of ze zullen vertrekken.

Ook is nog onduidelijk of alle geplande vluchten kunnen landen. Een vlucht uit La Palma wijkt in ieder geval uit naar Schiphol. Passagiers worden per bus naar Eindhoven gebracht. Twee vliegtuigen die zouden aankomen uit Alicante zijn ook geannuleerd.

Code geel
Het KNMI heeft vanwege de mist code geel afgegeven voor Noord-Brabant. Op sommige plaatsen in de provincie kan het zicht door de mist minder dan 200 meter zijn.

De mist zorgde ook dinsdagochtend en -avond voor grote problemen op de luchthaven. Meerdere vluchten konden toen niet vertrekken. Ongeveer 750 passagiers werden dinsdagavond ondergebracht in hotels in de buurt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.