Agenten en politiehond mishandeld door drietal in huis Den Bosch - Omroep Brabant

Agenten en politiehond mishandeld door drietal in huis Den Bosch

5 december 2019 om 10:48
Politiehond Kimbo werd ook toegetakeld. (foto: politie)
Politiehond Kimbo werd ook toegetakeld. (foto: politie)
Agenten die afgelopen zondag een kijkje gingen nemen bij een huis aan de Hudsonlaan in Den Bosch vanwege geluidsoverlast, hebben dat moeten bekopen met een fikse mishandeling. Zelfs de politiehond werd toegetakeld.
Geschreven door

De politie kreeg zondagnacht twee meldingen van overlast. Maar toen de agenten bij het huis aankwamen, bleek de bewoner niet thuis. Wel was er inderdaad sprake van geluidsoverlast.

Valse naam
Een 45-jarige man uit de Maaspoort die in het huis zat, weigerde zich volgens de politie te legitimeren en gaf een valse naam op. Hiervoor werd hij aangehouden.

De man verzette zich zo hevig dat hij nu wordt verdacht van poging tot zware mishandeling. Een 26-jarige vrouw uit Utrecht en een 40-jarige inwoner van de Kruiskamp belemmerden en beledigden de politie. Die laatste mishandelde daarnaast een politiehond.

De agenten zijn beide gewond geraakt in hun gezicht, maar het gaat naar omstandigheden goed met ze. Ook de hond maakt het goed.

Straffen
Met behulp van versterking werd het drietal aangehouden. De vrouw kreeg een taakstraf opgelegd. De 40-jarige man kreeg een dagvaarding aan zijn broek. De 45-jarige man werd voorgeleid aan de officier van justitie en daarna voorlopig vrijgelaten. Voor hem is volgende week een snelrechtzitting.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...