Willem II verslaat Ajax in Amsterdam, supporters vieren feest in Tilburg

6 december 2019 om 18:25
nl
Willem II heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen en koploper Ajax met 0-2 gewonnen. Supporters van Willem II waren niet met hun club meegereisd naar Amsterdam. Ze boycotten de wedstrijd, omdat ze eerder bij een duel in de Arena slecht behandeld waren.
Geschreven door

1500 fans kwamen als alternatief samen in het Koning Willem II Stadion in Tilburg om de wedstrijd op een scherm te kijken. Ze zagen hun club op een 0-1 voorsprong komen door een goal van Ndayishimiye. Hij schoot vanaf elf meter raak.

Het feest werd in Tilburg uitbundig gevierd en het werd nog mooier toen invaller Dankerlui ongeveer een kwartier voor het eindsignaal de 0-2 binnenschoof.

Stunt
In 43 eredivisiewedstrijden in Amsterdam tegen Ajax won - tot vrijdagavond - Willem II één keer. Willem II doet het dit seizoen echter beter dan verwacht en staat vierde. "Het zou mooi zijn als we kunnen stunten, maar ik verwacht een kansloze nederlaag", zei Wim Vos, voorzitter van de supportersvereniging vooraf.

Die stunt kwam er dus, waardoor Willem II tijdelijk de derde plaats van de ranglijst bezet. PSV staat vierde, maar kan er als de Eindhovense club zaterdag haar wedstrijd tegen Fortuna Sittard wint weer overheen gaan.

"Hier wordt wel een biertje op gedronken", aldus een dolblije fan na afloop van de wedstrijd. "We wachten de spelers op tot ze in Tilburg aankomen en vieren de hele nacht feest", zegt een ander. Moeten de Tilburgse fans het uitduel volgend seizoen ook maar boycotten en weer thuis blijven om op een scherm te kijken? "Misschien wel, volgend jaar weer. Maar we verliezen volgend jaar wel", zegt een opgetogen fan. "We gaan hier zeker van genieten."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

'We hebben er genoeg van'
"Tilburg, Tilburg schijt aan iedereen", klonk het voor de wedstrijd in Tilburg." Wim Vos, voorzitter van de supportersvereniging van Willem II, legde uit waarom de supporters hun club niet in Amsterdam steunden. "We hebben genoeg van de wijze waarop we afgelopen jaren in Amsterdam zijn behandeld, met name vorig jaar. Groepjes supporters zijn urenlang vastgehouden, daar passen we voor. We zijn geen criminelen, de meeste supporters gaan naar een wedstrijd om lekker een biertje te drinken."

De supporters hebben wel contact gehad met de ploeg en de teammanager om te laten weten dat de Kingside in het stadion vol zit en de spelers op afstand gesteund worden. Er reden ook geen bussen met fans naar Amsterdam, zoals normaal gebruikelijk is.

Wachten op privacy instellingen...

Op social media plaatsen Ajax-fans foto's waaruit blijkt dat het uitvak in Amsterdam nagenoeg leeg was. Toch was de Mobiele Eenheid aanwezig, om de veiligheid te waarborgen.

Op Facebook zegt de supportersclub van Willem II trots te zijn op de aanhangers die massaal naar het stadion gekomen zijn om op het scherm te kijken.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.