Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!': zoete rolletjes van geitenkaas, filodeeg en kaneel
De geitenkaas die gebruikt wordt in dit recept komt van de ambachtelijke kaasmakerij de Bettinehoeve uit Etten-Leur. Met z'n heerlijk milde smaak heeft Bettine dat unieke Hollandse karakter. Deze 100 procent verse geitenkaas is natuurlijk zacht en fris, rijk aan eiwitten en ook nog eens licht verteerbaar. Dit recept is geïnspireerd door de bastilla’s uit de Noord-Afrikaanse keuken.
In de recept wordt het hartige van de kaas heel subtiel gecombineerd met poedersuiker en kaneel
Eetsmakelijk!
Ingrediënten:
- 5 vellen filodeeg
- 250 gram Bettinehoeve geitenkaas naturel
- 50 gram amandelschaafsel
- 50 gram roomboter (gesmolten)
- Poedersuiker
- Kaneelpoeder
Bereidingswijze:
1. Bruneer de amandelschaafsel in droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn.
2. Neem de filodeeg uit de verpakking (houdt het wel afgedekt i.v.m. uitdrogen)
3. Neem 1 vel filodeeg voor je en smeer dit in met gesmolten boter.
4. Leg 50 gram geitenkaas horizontaal op het filodeeg.
5. Strooi hier wat amandelschaafsel bovenop.
6. Vouw de zijkanten van het filodeeg een klein stukje om zodat de geitenkaas niet uit de rolletjes kan lopen.
7. Rol nu een mooie dunne rol van het filodeeg en leg dit op de bakplaat.
8. Smeer de rolletjes aan de bovenkant in met gesmolten roomboter.
9. Bak de rolletjes op 200 graden in ongeveer 10 min goudbruin.
10. Bestrooi nu de rolletjes met kaneel een poedersuiker. (Dit gaat heel handig door een fijn zeefje)
Toepassingen:
- Als borrelhapje gepresenteerd in een champagneflute.
- Als onderdeel van een voorgerecht, bijvoorbeeld op een vegetarische salade.