Joris' Kerstboom staat weer te pronken op het Bosch' Winterparadijs

8 december 2019 om 20:23
Joris' Kerstboom wordt opgetuigd.
Joris' Kerstboom wordt opgetuigd.
Joris' Kerstboom is terug op De Parade in Den Bosch. Al enkele uren nadat de boom werd vrijgegeven hingen er al tal van foto's en gedichten in de acht meter hoge boom aan de voet van de Sint Jan. Joris Linssen merkt dat zijn boom in een behoefte voorziet. "Ik zie Joris' Kerstboom niet als een treurwilg, maar vooral als een liefdesboom."
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door

Rondom de kerstboom worden opnames worden gemaakt voor het tv-programma Joris' Kerstboom. De presentator heeft zelf wel een verklaring waarom 'zijn' kerstboom zo populair is. "Rond deze dagen vinden mensen het fijn om stil te staan bij mensen waar ze om geven. De sfeer rondom de boom is mooi omdat het een troostrijke gebeuren is, want vaak gaat het om mensen die overleden zijn."

De boom stond traditioneel jarenlang rond de kerstdagen op De Parade, maar ontbrak vorig jaar vanwege organisatorisch gedoe. Dit jaar is ie weer terug en daar is Joris erg blij mee.

"Het voelt hier echt weer als thuiskomen. Ik ben ontzettend blij dat Joris' Kerstboom weer in Den Bosch staat. Want hoewel we met de boom nu in heel het land staan, zal ik nooit vergeten dat deze traditie hier is begonnen."

Bosch' Winterparadijs
Joris' Kerstboom is onderdeel van het Bosch' Winterparadijs. Tot en met zondag 5 januari is De Parade in Den Bosch weer omgetoverd tot een plein in kerst- en winterse sferen.

Nieuw dit jaar is de lichtshow 'Gevels der Geschiedenis'. Met een nagemaakt dorp als achtergrond worden elk uur historische winterse en Bossche taferelen geprojecteerd. Er zijn verder onder meer een schaatsbaan, een groot horecapaviljoen en een hoofdpodium met bijna dagelijks voorstellingen.

Op de beide kerstdagen is 's middags een Kerst Sing-a-Long. Onder leiding van zanger/presentator Hans Tervoort en kookblogger Kelsey Ikkersheim worden dan gezamenlijk kerstliederen gezongen. Andere opvallende onderdelen zijn onder meer het bezoek van 3FM Serious Request op vrijdag 20 december en de 'Themadag Vuelta' in Spaanse sferen op 4 januari.

Wachten op privacy instellingen...