Slachtoffer vechtpartij in Helmond: ‘Opeens kwam een vriend met een bebloed gezicht de hoek om’

8 december 2019 om 19:48
Fragment uit de video die getuigen maakten in Helmond.
Fragment uit de video die getuigen maakten in Helmond.
Een hersenschudding, een flink blauw oog en mogelijk een gebroken neus. Een van de slachtoffers van de zware mishandeling in Helmond somt zijn verwondingen op. “Ik lig nu op bed en ga mogen naar mijn huisarts. Mijn vrienden zijn al in het ziekenhuis geweest en hebben een hersenschudding. Ook hebben ze overal last van. Een van hen heeft een gekneusde kaak”, vertelt het slachtoffer. Zijn naam ziet hij liever niet genoemd in de media.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De mishandeling vond zaterdagnacht rond vijf uur plaats op de Parkweg in Helmond. Van de vechtpartij circuleert een filmpje op internet. Op het filmpje is te zien dat meerdere mannen trappen uitdelen aan iemand die op de grond ligt.

LEES OOK: Omstanders filmen zware groepsmishandeling in Helmond: verdachte opgepakt [VIDEO]

“Ik was met vrienden in de Borrelbar geweest en we liepen naar de fietsenstalling. Toen ik met mijn fiets de stalling verliet, kwam opeens een vriend met een bebloed gezicht de hoek om”, vertelt het slachtoffer. “Buiten vroegen we waarom onze vriend was geslagen. Toen riep een van hen al zijn vrienden erbij en begonnen ze zonder aanleiding ons te slaan en te schoppen.”

Een tweede slachtoffer vult aan: "Het was een groep van vijftien tot twintig man. Wij waren met z'n vieren. Ze begonnen meteen te slaan. Terwijl we op de grond lagen gingen ze door met trappen op ons hoofd. Vrij snel ging het licht uit en ik kan me pas weer herinneren dat ik wakker werd toen de politie en de ambulance er al waren."

De slachtoffers hebben zondagmiddag aangifte van mishandeling bij de politie. Ook is er kort na de vechtpartij al een verdachte aangehouden. De politie heeft ook al een tweede verdachte op het oog.

Wachten op privacy instellingen...