2000 kilo cocaïne met bestemming Brabant onderschept in haven van Antwerpen

9 december 2019 om 11:56
nl
In de haven van Antwerpen is een grote lading cocaïne onderschept. De drugs zaten in een container die naar een bedrijf in Alphen ging. Daar greep de politie in en werd een 25-jarige Rotterdammer aangehouden.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

De coke zat verstopt tussen zakken meststof uit Colombia. Het spul kwam eind november aan in de haven van Antwerpen. Toen de Belgische douane de container controleerde vond ze ook de verstopte blokken cocaïne.

100 miljoen euro waard
Het ging om ruim 2000 kilo cocaïne. Daarmee is het de grootste partij die dit jaar is gevonden en de bestemming Brabant had. De straatwaarde is minstens 100 miljoen euro.

Omdat de container bestemd was voor een bedrijf in Nederland heeft de Belgische politie contact gezocht met de Nederlandse collega’s.

Container naar Alphen
De drugs werden eruit gehaald, zoals gebruikelijk. Want ook de politie mag geen drugs smokkelen. Daarna is waarschijnlijk een kleine beetje drugs teruggeplaatst, meestal tien gram, voor het bewijs. Ook is de container vermoedelijk uitgerust met afluisterapparatuur en een videocamera. Dat gebeurt bij alle grote coke-zaken.

Rechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche hebben de zaak overgenomen. Nadat de container afgeleverd werd bij een bedrijf in Alphen is een arrestatieteam naar binnen gegaan en is de verdachte aangehouden. De man zit in de cel.

Het onderzoek gaat verder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!