Kletsnat trio dat onderkoeld in trein zat, was mogelijk op de vlucht na inbraak

9 december 2019 om 12:57
De mannen zijn eerst naar het ziekenhuis gebracht en daarna verhoord. (Foto: L1/Guus Benders)
De mannen zijn eerst naar het ziekenhuis gebracht en daarna verhoord. (Foto: L1/Guus Benders)
De drie mannen die maandagochtend kletsnat en onderkoeld uit de trein in Venlo zijn gehaald, worden verdacht van een inbraak in een winkel aan de Gemmastraat in Eindhoven. De mannen raakten te water en stapten vervolgens in Eindhoven op de trein richting Limburg.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De hulpdiensten hebben de drie mannen in Venlo uit de trein gered. Ze waren alle drie onwel, hadden onderkoelingsverschijnselen en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn buiten levensgevaar. Een van hen moest nog wat langer in het ziekenhuis blijven, maar rond half vier mocht ook de laatste verdachte het ziekenhuis verlaten.

De politie heeft de mannen vanwege de vreemde situatie gehoord en denkt nu dat ze iets te maken hebben met een inbraak in Eindhoven. Ze zijn aangehouden. Waarschijnlijk sloegen ze dus op de vlucht en stapten ze daarom op de trein.

Wachten op privacy instellingen...

Zielig

Bedrijfsleider Mohammed van de Tanger supermarkt in Eindhoven waar het drietal vermoedelijk heeft ingebroken noemt de mannen vooral zielig. Ze kwamen de winkel binnen door een ruit kapot te slaan met de trekhaak van een auto: 'Toen ik vanmorgen in de winkel kwam was er politie. Ze hebben drie kassa's geforceerd en een collectebus met geld voor goede doelen leeg gemaakt. Alles bij elkaar is er ruim duizend euro gestolen. Ze kunnen beter gaan werken, maar als je werkt dan ben je kennelijk een nerd", zegt de bedrijfsleider.

Wachten op privacy instellingen...

De politie onderzoekt nog waarom de drie mannen een nat pak kregen en of ze de inbraak hebben gepleegd. Ze zijn ondertussen ontslagen uit het ziekenhuis.

Wachten op privacy instellingen...