Fontys neemt nieuwbouw voor 3500 studenten in gebruik 'maar is volgend jaar alweer te klein' - Omroep Brabant

Fontys neemt nieuwbouw voor 3500 studenten in gebruik 'maar is volgend jaar alweer te klein'

9 december 2019 om 17:00
Nieuwbouw Fontys snel weer te klein.
Nieuwbouw Fontys snel weer te klein.
Als je door de draaideur naar binnen gaat, sta je in een enorme hal en kijk je tegen vier verdiepingen met talloze lesruimtes aan. Maar het aantal studenten op de ICT-opleiding in Tilburg op de Fontyscampus in Tilburg-Zuid groeit zo snel dat ze in september al weer ruimte te kort komen.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Het is een hypermodern gebouw, vlakbij de snelweg A58, zonder gas, extra geïsoleerd met zonnepanelen en eigen wateropvang. Met heel veel glas oogt het heel ruimtelijk en de studenten die er voor het eerst les hebben zijn er ook heel blij mee.

"Het is beter dan de 14 noodlokalen waar we vandaan komen", zegt een student aan een mooie tafel. Ilse van de Pas, directeur van de Academy For Creative Industries, kan het gevoel en de sfeer van het gebouw niet onder woorden brengen. Ze staat te stralen op de grote trap midden in het gebouw.

Prijsvraag
Voor de deur van het splinternieuwe gebouw staat een groot bord met P8 erop. Alle gebouwen op de Fontys campus worden nu nog aangeduid met een P en een nummer, maar als het aan Ilse ligt krijgt dit gebouw een andere naam. "Wij vinden het een Pr8-gebouw, maar aan de naam gaan we zeker iets doen. De studenten mogen in een prijsvraag een nieuwe naam verzinnen", zegt de directeur.

Ook Frens Vonken, teamleider van de ICT-opleiding vindt het een prachtig gebouw. "Maar ons aantal studenten groeit met zestig per jaar, dus in september is het voor ons alweer te klein", zegt Frens. Mochten bij andere Fontys-opleidingen de studentenaantallen krimpen, is dat mogelijk een oplossing voor de ruimtebehoefte van de opleiding in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...