Heel Brabant Plakt: na de 120.000 dollar-banaan gaat alles hier nu tegen de muur - Omroep Brabant

Heel Brabant Plakt: na de 120.000 dollar-banaan gaat alles hier nu tegen de muur

10 december 2019 om 12:49
nl
Kunst moet inspireren. Dat kan lukken met een prachtig schilderij, een knap beeldhouwwerk óf met een banaan die met ducttape aan een muur geplakt zit. Een Amerikaanse kunstenaar verkocht zo'n kunstzinnige stuk vastgeplakt fruit onlangs voor 120.000 euro. En dat bedrag willen we allemaal wel op onze bankrekening. Dus plakken we nu massaal alles wat we maar kunnen verzinnen tegen de muur, blijkt uit een rondgang op social media.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Koos Bos uit Dongen bleef in de categorie fruit. Hij plakte een peer tegen de muur en bood het stilleven te koop aan op Marktplaats. Hij vraagt er 375.000 euro voor en heeft er goede hoop op dat hij dat mooie bedrag binnenkort mag ontvangen voor zijn 'unieke kunstwerk van onschatbare waarde'.

Bianca uit Gilze dacht verder dan fruit en plakte sperziebonen tegen de deur. Zo koos ze voor een andere hechtingsmateriaal dan ducttape, een bruine plakbandvariant.

Bij Irina uit Eindhoven werd op het werk een gezamenlijk kunstproject geïnitieerd. Ook in dit project werd artistieke vrijheid genomen, hier vooral door voor een andere ondergrond te gaan. Een appel eindigde niet tegen een muur, maar vastgeplakt aan de vloer. Zwarte tape is hier het hechtingsmateriaal en vormt een strak lijnenspel.

Bij de Albert Heijn in Den Bosch hoopten ze de opbrengst van de groente- en fruitafdeling een impuls te geven.

Wachten op privacy instellingen...

Eerlijkheid gebied te zeggen dat niet alleen heel Brabant plakt. Ook buiten onze provinciegrens duiken creatieve uitspattingen op. Op de facebookpagina @skoften is een snack gekozen als onderwerp van een adembenemend kunstwerk. Een frikadel prijkt daar fier aan de muur. Domino's Pizza gaat vanzelfsprekend voor de vastgeplakte peperoni pizzapunt.

En uiteraard konden wij zelf ook niet achterblijven. Eén van onze Facebookvolgers attendeerde ons erop dat een worstenbroodje onbetaalbaar is. Daar zijn wij het mee eens en dus hebben we 'm maar gewoon zelf opgegeten.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.