Asbest vrijgekomen bij brand in schuur Deurne, weg afgesloten

11 december 2019 om 06:04
nl
Bij de brand dinsdagnacht in een schuur aan de Zonnewende in Deurne is asbest vrijgekomen. Het kankerverwekkende spul zat in het golfplaten dak van de loods. Het spul is volgens een woordvoerder van de gemeente in een klein gebied rond de brandhaard terecht gekomen en zal zo snel mogelijk worden opgeruimd. Hij meldt dat er geen gevaar is (geweest) voor omwonenden.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Verschillende landbouwvoertuigen die in de schuur stonden, waaronder trekkers, zijn door het vuur verwoest. De asbestdeeltjes zijn door de harde wind verspreid en op drie stukken grond in de buurt neergedaald. Medewerkers van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant zien erop toe dat een gecertificeerd bedrijf de troep weghaalt. De Zonnewende zal zo lang dit nodig is, deels afgesloten blijven.

Tekort aan bluswater
Brandweerlieden uit omliggende gemeenten bestreden het vuur. Ze hebben de schuur gecontroleerd uit laten branden. Er zijn zeker zeven bluswagens ingezet, onder meer omdat er in dit deel van het buitengebied van Deurne onvoldoende bluswater voorhanden is.

De oorzaak van de brand, die rond half twee uitbrak, is nog onduidelijk. Binnen drie kwartier was het vuur onder controle. Rond zes uur woensdagmorgen zat de klus voor de brandweer er zo goed als op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!