Vier 'kopstukken' die tijdens Operatie Alfa werden opgepakt, blijven langer vast

DEN BOSCH - Vier verdachten die op 25 november werden opgepakt in verband met het onderzoek naar de criminele organisatie van Martien R. uit Oss, blijven langer vastzitten. Hun voorarrest is woensdag met drie maanden verlengd door de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch.

Het gaat om mannen van 55 en 57 jaar uit Berghem, van 44 jaar uit Helmond en een 24-jarige man uit Oss. De politie ziet hen als 'kopstukken' van een criminele organisatie. Tijdens de aanhouding door arrestatieteams op 25 november werden meerdere woningen doorzocht op wapens, drugs en geld.

Martien R.
In het grootschalige onderzoek, de zogeheten Operatie Alfa, zijn al meerdere verdachten aangehouden. Onder hen de 48-jarige Martien R., die op 13 november werd opgepakt. Hij geldt als de 'godfather' van Brabant. Ook zijn broer en de zoon van Martien R. zitten nog vast. Over hen is woensdag geen besluit genomen.

Ook werden veel en zware wapens in beslag genomen, zoals kalasjnikovs en mitrailleurs. Sommige invallen waren in woonwagenkampen.

LEES OOK: Opnieuw arrestaties in Operatie Alfa: vier kopstukken opgepakt uit Berghem, Helmond en Oss

Meer over dit onderwerp:
OPERATIE ALFA OSS